logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Telefon a WC-ben


Sokan telefonnal járnak WC-re

A legtöbb ember magával viszi a telefonját a WC-be - Sokaknál emiatt válik szükségessé a duguláselhárítás

A duguláselhárítás házilag is megoldható, de nem biztos, hogy megéri küzdeni vele. Tapasztalatból mondjuk. Volt, aki megpróbálta a mi ügyfeleink közül is. Bár ne tette volna! És ezt nem mi mondjuk. Az, akit a legtöbb kellemetlenség érte, az a lakás tulajdonosa. Mutatjuk, mi történt.

Talán ebből tanulnak azok is, akik maguk próbálkoznának meg a duguláselhárítás teendőivel.

Illetve azok is, akik telefonnal járnak WC-re.

Persze nem azt mondjuk, hogy egy gyengébb szennyeződés eltávolításával ne próbálkozzunk meg mi magunk. Azt bátran megtehetjük. De ha már makacs a dugulás, ne “hősködjünk”, hívjuk a szakembert! És nem véletlenül használtuk ezt a kifejezést. A történetünk főszereplője ugyanis filmbe - vígjátékba - illő módon próbálta meg elhárítani a dugulást. Sajnos sikertelenül. Elég banális eset történt. Ha elolvassa, biztosan a fejéhez kap majd.

Mit tesz a legtöbb ember a mellékhelyiségben? Azon a bizonyos teendőn kívül? Nagy valószínűséggel a telefonját nyomkodja. Nagyon is kellemesen eltölthető így az idő. Amíg az ember teszi a dolgát, egészen jó kikapcsolódást nyújtanak ezek a készülékek. Igen ám, csakhogy vannak veszélyei a dolognak. Könnyen lesz egy rossz mozdulatból nagy veszteség. Az ügyfelünknél is így történt. A dolga végeztével a telefont a kezében tartotta, majd amikor öblíteni szeretett volna, megtörtént a baj. A vízzel együtt a telefon is távozott a lefolyóba. Ön mit tenne ilyenkor reflexből? Hát persze, hogy utánanyúl. Valószínűleg mindenki így mentené a menthetetlent. Főleg, ha egy olyan drága telefonról van szó, mint amilyen az ügyfélé is volt. Ő is utánanyúlt. De nem sok sikerrel, a telefon eltűnt.

Telefon a lefolyóban, jöhetett a duguláselhárítás házilag.

Persze ki hagyná ennyiben a dolgot? Hátha ott van még valahol az a telefon a lefolyóban - gondolta az ügyfél. Mit is lehet tenni ilyenkor? Hát valószínűleg marad a puszta kéz. A szereplőnk is tudta ezt. Csakhogy kesztyű nélkül nem szívesen nyúlt volna a WC-be. Ahogy sokaknál, nála sem volt otthon gumikesztyű. Így hát más megoldást kellett találni. Egy szimpla zacskót kötött a kezére, és azzal kezdett matatni a lefolyóban. Úgy érezte, hogy szerencséje van, hiszen valami szilárdat tapintott a vízben. Úgyhogy folytatta a duguláselhárítás teendőit. Megpróbálta megragadni azt a valamit. Szerencsére a telefonja volt az. Csakhogy beszorult a “kanyarban”, így egyből nem lehetett azt kiszedni onnan. Egy kis feszegetésre volt szükség. És ez hozta az igazi bajt, ugyanis a nagy erőlködésnek hála, a zacskó lecsúszott a szereplőnk kezéről, a telefon kimozdult a helyéről, és mindkettő szépen tovább is haladt a lefolyóban. Az ügyfél azt mondta: ennyi volt a duguláselhárítás. A telefonnak annyi, de legalább megpróbálta... Csakhogy itt nem ért véget a történet, ugyanis a zacskó és a telefon együtt olyan dugulást alakított ki a lefolyóban, amihez már mindenképpen szakembert kellett hívni. Vagyis minket.

Nem mondjuk, hogy egyszerű művelet volt, de végül sikerült a duguláselhárítás.

Sajnos egy kis bontással is járt… De legalább a lefolyóban újra szabad lett az út. A telefon viszont nem menekült meg. Bár valószínűleg nem is nagyon működött volna ennyi áztatás után.

És, hogy mi a tanulság a történetből? Leginkább az, hogy a WC-n nem kifejezetten célszerű mobilozni. Hiszen egy óvatlan mozdulat elég ahhoz, hogy beleessen a készülék a lefolyóba. Ami önmagában nagy kár. De ehhez még hozzájön a duguláselhárítás költsége. Ami szélsőséges esetben a mellékhelyiség padlóburkolatának és a WC csészéjének a felszedésével is járhat. De ez csak a mi történetünk tanulsága. Van még egy ok, ami miatt nem tanácsos a WC-re vinni a mobilt. Egy kutatás szerint a WC-n történő mobilozás egészségtelen szokás. A szó szoros értelmében. A WC-zés utáni vízöblítés ugyanis közel két méteres távolságban szórja szét a kagylóban lévő baktériumokat. Ezek közül pedig rengeteg juthat a kezünk ügyében lévő telefonra is. Amit ugyebár ritkán takarítunk le minden WC használat után. A telefonunk pedig naponta átlagosan két órát van a kezünkben. Szóval lehet, hogy nem kéne a WC-n telefonálni.

De visszatérve a duguláselhárítás kérdésére: nem a WC az egyetlen, ahol idegen tárgyak okoznak dugulást.

Mosogató duguláselhárítás során például rendszeresen találkozunk olyan esetekkel, amikor gyűrű vagy karkötő akadt el a szifonban. A kádban - főleg a gyermekes családoknál - fordul elő, hogy egy-egy vízi játék darabkája miatt van szükség duguláselhárítás szolgáltatásunkra. De mondhatnánk egy zuhanytálcával kapcsolatos duguláselhárítás példáját is. Ennél az ügyfélnél zuhanyzás közben a fülbevaló esett a lefolyóba. Ami természetesen dugulást is okozott. Ezek az idegen tárgyak egyébként nem csak a méretüknél fogva alakítanak ki fennakadást. Sok esetben simán lemennének a lefolyóban. Általában ott okoznak dugulást, ahol már egyébként is található dugulás kezdemény.

Szóval extra figyelem nélkül könnyen lehet baj. De ilyenkor sincs minden veszve. Nem egyszer mentettünk meg már mi is jegygyűrűt... Ha önnél esetleg idegen tárgy került a lefolyóba, vagy csak szimpla dugulás alakult ki, hívjon minket! Íme, a számunk: Gebe László: +36 30 949 2052

Egész Budapesten vállalunk duguláselhárítást. Legyen szó bármelyik kerületről, Zugló, Rákospalota, Újpest, Szentmihály, Angyalföld - teljesen mindegy, a mi számunkat nyugodtan tárcsázhatja. Sőt, nem csak Budapesten, hanem egész Pest megyében szólhat nekünk, ha a duguláselhárítás teendőire keres szakembert.

Hívjon minket, és még talán az elveszettnek hitt, a szívéhez kedves, lefolyóban eltűnő tárgyakat is megmentjük. A házi duguláselhárítás helyett bízza szakemberre a munkát!


A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a duguláselhárítást.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-12 09:20:39