logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Duguláselhárításhoz szakember?


Mielőtt hívná a szakembert

Duguláselhárítás. Mi jut önnek eszébe erről a szóról? Valószínűleg nem sok jó. Ahol a dugulás van, ott gondok is vannak. Sajnos. De nem mindig olyan nagy a probléma, mint ahogy az elsőre tűnik. Bár ez attól is függ, hogy kit kérdezünk minderről. Valószínűleg a tulajdonosnak elég nagy gond az is, ha a dugulás miatt szimplán nem folyik le a víz.

Duguláselhárítás - Mikor hívjunk szakembert?

Egy 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, duguláselhárítással foglalkozó szakember ezt másként látja. Neki még egy komolyabb dugulás is pillanatok megszüntethető. És ez nem csak a tapasztalatnak, hanem a komoly eszköztárnak is köszönhető. Míg egy lakástulajdonos legfeljebb egy egyszerű csőgörénnyel rendelkezik, addig a duguláselhárítással foglalkozó szakember visz WOMA-t, Rothenberger pumpát, megfelelő duguláselhárító spirált. Sok más egyéb céleszközön kívül. Szóval miután beazonosította hibát - ami egy tapasztalt szakembernek pár perc -, jön is a célzott duguláselhárítás. Ha nem olyan makacs a dugulás, elég lesz egy ipari csőgörény. Ezt valószínűleg ön is ismeri.

Duguláselhárítás - Van olyan módszer, ami házilag is működik

Persze a szakember nem biztos, hogy olyat használ, amilyennel ön is találkozott. A professzionális duguláselhárítók toldható, akár gépiesített erővel is mozgatható spirált használnak. Van olyan, ami fúrógépre csatlakoztatható. Így érik el, hogy a csőgörény forgás közben zúzza szét az akadályt a lefolyóban. De az is lehet, hogy a kézi erő is elég. A szakember mindenre felkészül. Bár, meg kell jegyezni, hogy olyan is előfordul, amikor a gép által megforgatott duguláselhárító spirál használata sem vezet eredményre. Van, hogy építőanyag törmelék vagy más, az átlagnál makacsabb szennyeződés kerül a lefolyóba. Ilyenkor jön a WOMA. Ami egy magasnyomású erővel működő tisztítási eljárás. Ezzel gyakorlatilag szétrobbantható a csőben lerakódott dugulás. Aztán ott van még a szívó-nyomó pumpa is. Ez úgy működik, hogy a szerszámtestbe manuálisan felszívjuk a vizet, ami aztán a keletkező nyomásnak köszönhetően megmozdítja a dugulást. Így újra átjárható lesz a csővezeték. Ezek az eszközök nagyon nagy erőátvitelre képesek. Sokkal nagyobbra, mint egy kézi WC pumpa. Mindezek ellenére egyszerű a használatuk és kiválóan illeszthetők szinte minden lefolyóhoz. Különféle adapterekkel kiegészítve pedig bárhol a segítségünkre lehetnek. A manuális eszközök közül talán ez utóbbi az, amit érdemes mindenképpen bevetni, mielőtt gépesített erővel kezdünk el dolgozni.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy a duguláselhárítás idáig jut

Hiszen az is előfordul, hogy a legenyhébb a gond. Azaz akár ön is sikerrel járhat, ha felveszi a kesztyűt a problémával szemben. Ha az ön háztartásában is van WC pumpa, egy próbát azért megér a dolog. Amikor valamennyire még lecsordogál a szennyvíz, akkor van esély arra, hogy a pumpa is segít. Ha pedig csak annyi a gond, hogy nehezen talál utat az öblítésre használt víz a lefolyóban, talán még egy klasszikus, bármilyen szupermarketben kapható lefolyótisztító is hozhat eredményt. Egyébként ilyen tisztítóból érdemes rendszeresen tartani otthon, illetve időközönként használni is azt. A fürdőszoba és mellékhelyiség nagyobb takarításakor, de havonta mindenképpen használjunk lefolyótisztító szereket. Meg szerezzünk be WC pumpát is. Bármennyire is furcsán hangzik, a WC pumpa a háztartások alapfelszereltségéhez hozzátartozik. Amíg nincs nagy baj, addig ezzel is elháríthatjuk a problémát.

Hogy ne legyen szükség duguláselhárításra

A fent említett módszereken kívül figyeljünk még arra, hogy kellő mennyiségű vízzel öblítsünk a WC-t a használat után. Illetve csak olyan dolgok kerüljenek a lefolyóba, amik odavalók. Ezt sajnos ki kell hangsúlyozni, ugyanis egyesek az ételmaradékot is beleöntik a lefolyóba. A zsíros, olykor tömör állagú anyagok pedig könnyen elzárják a lefolyó szennyvíz útját. A zöldséghéj különösen hajlamos erre, úgyhogy ez még véletlenül se kerüljön a lefolyóba. Illetve sajnos azt is el kell mondani, hogy a WC illatosító is könnyen fennakad a lefolyóban. Tudjuk, előfordul, hogy beleesik a kagylóba, de ezt ne hagyjuk annyiban. Inkább húzzunk egy kesztyűt, és halásszuk ki azt. Egyébként hamar szükség lehet duguláselhárításra.

Persze dugulás nem csak a WC-ben fordulhat elő

Igaz, hogy a duguláselhárítással összefüggő problémák nagy része a mellékhelyiségekkel függ össze, de dugulás nem csak a WC-ben, a piszoárban és a bidében fordulhat elő. A mosdó, a mosogató, a fürdőkád és a zuhanyzó is érintett lehet. Ahol szennyvíz távozik, ott olykor sajnos fennakadás is lehet. Igaz, ez utóbbiaknál ritkábban fordul elő, de jobb, ha a bejegyzésben említett karbantartáskor ezekre a lefolyókra is figyelünk.

Ha pedig mégis kialakult az eltömődés, gyors és szakszerű duguláselhárításban számíthat ránk. Budapest egész területén hívhat minket.

Cégünk 1975 óta vállal duguláselhárítást, gázkészülék és fűtésszerelést. Vagyis több, mint 40 éves tapasztalattal rendelkezünk az iparágban. Ezért is engedhetjük meg magunknak, hogy az általunk elvégzett munkákra garanciát adjunk.

Ha duguláselhárításra van szüksége Budapesten, Pest megyében, keressen minket!


A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek vízkőtelenítését és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-01-14 11:18:52