logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Duguláselhárítás szakember


Duguláselhárítás szakemberrel

Amikor már a házi duguláselhárító módszerek nem segítenek

A duguláselhárítás szakember nélkül is megoldható. Csak az a kérdés, megéri-e magunknak kísérletezni, vagy jobb egyből szakértőt hívni. Egy biztos, van az a helyzet, amikor ön sem fog sokat gondolkodik.

Talán kitalálta. Igen, ez az a helyzet, amikor a WC dugult el. Fürdés, mosogatás nélkül ugyanis még csak-csak megvagyunk pár napig. A WC használat viszont aligha mellőzhető. Vagyis ha WC teljesen eldugult, nem nagyon javasoljuk a kísérletezgetést. Inkább hívjon egyből duguláselhárítással foglalkozó szakembert. Olyat, aki vállalja, hogy expressz sebességgel, azonnal megoldja a problémát. Duguláselhárítás

Ha Budapesten, Pest megyében keres duguláselhárítással foglalkozó szakembert, hívjon minket! Gebe László +36 30 949 2052

Persze nem csak akkor tárcsázhatja a számunkat, ha már az otthoni módszerekkel megoldhatatlan a probléma. És nem csak a WC lefolyó dugulásának elhárításában számíthat ránk. Mosogató, mosdó, csatorna, zuhanyzó és kád dugulásakor is állunk a rendelkezésére.

A dugulás sosem jön jókor

Ráadásul a duguláselhárítás ritkán várhat. És ez nem csak azokra az esetekre érvényes, amikor már használhatatlanná válik a WC vagy a mosdó a fürdőben. A dugulás ugyanis kellemetlen szaggal jár. Ami akkor is terjenghet a lakásban, amikor még valamennyire használható az adott vizes egység.

Gondoljon csak bele: ha ilyenkor toppan be egy vendég. Kellemetlen helyzet. Szóval, ha észleli a dugulást azonnal cselekedjen. A házilagos megoldások helyett inkább bízza szakértőre munkát. Így biztosan nem kerül kellemetlen helyzetbe. És az sem fordulhat elő, hogy a dugulás pillanatnyilag megoldódik, majd pár héten belül aztán újra jelentkezik. Míg az otthoni duguláselhárító módszerek többsége felületes, addig a szakember alapos munkát végez. Legalábbis ha ránk bízza a duguláselhárítás, egy darabig biztosan nem lesz gondja a lefolyó és csatornarendszerrel.

Duguláselhárítás szakember nélkül - Mikor álljunk neki mi magunk?

Mi azt szoktuk javasolni, hogy a házi praktikákat inkább megelőzésre használják. A trisó-szóda, a kóla, a szódabikarbóna és a forróvizes öblítés mind-mind segíthet. Az apróbb szennyeződések eltávolítására kiváló. Viszont, amikor már észlelhető a dugulás, jobb inkább szakembert hívni és a duguláselhárítás házilagos módszereit mellőzni.

Főleg, ha a gond a csatornarendszerben keresendő

Ami Budapesten, különösen a belvárosban gyakran megesik. A főváros csatorna rendszere ugyanis átlagban 30 éves. De vannak olyan pontjai a városnak, ahol inkább az 50-60 év a jellemző. Ez pedig azt jelenti, hogy ezek a csövek eternitből készültek még. Amiknek a fala sokkal érdesebb, mint a ma használatos csöveké. Ezáltal a szennyeződés is sokkal könnyebben megtapad rajtuk, vagyis a dugulás előfordulásának veszélyes is jóval nagyobb, mint máshol. Nem meglepő tehát, hogy a régebbi épületekben gyakran szivárognak a csatorna csövei és viszonylag sűrűn terjed kellemetlen szag a házban. Duguláselhárítás Budapest

Ha hasonlót tapasztal, hívjon szakembert. Mi az ilyen problémák elhárításában is segítünk. Tárcsázza a számunkat: Gebe László +36 30 949 2052

No, de térjünk vissza a lakásban előforduló dugulásokra. Pontosabban arra, hogy mikor hívjon szakembert. Higgye el, tudni fogja.

Amikor már csak alig-alig folyik le a víz, furcsa hangokat hall a lefolyó felől és már csatorna bűz is feltör, valószínűleg nem kezdi bújni az internetet, nem írja be a keresőbe: duguláselhárítás otthoni módszerekkel. Inkább arra keres majd rá, hogy ki vállal S.O.S. duguláselhárítást.

Tudjuk, ilyenkor igyekszik az ember gyorsan cselekedni. Arra azért ne sajnálja az időt, hogy megbízható szakembert találjon. Egy-két órán valószínűleg semmi sem múlik már. Jobb megbizonyosodni ugyanis arról, hogy a duguláselhárító szakemberek milyen eszközparkkal dolgoznak, illetve mennyire precizek a takarítást illetően. Mi ugyanis azt gondoljuk, a munka nem csak addig tart, amíg elhárítjuk a dugulást. A teendők sora a takarítással zárul.

Ami pedig az eszközeinket illeti.

Mi egy elektromechanikus duguláselhárító gépet használunk. Természetesen csőgörények, spriálok mellett. Ezekre egy vágófej csatlakozik, ami képes átvágni a csatornában, lefolyóban lévő elzáródást. Legyen szó zsíros dugóról, bármilyen szemétről, vízkőről netán építkezési hulladékról vagy a csatornát megkezdő gyökérről, a módszer hatásos. Ez a vágófej többféle átmérőjű csőben használható, így nem okoz gondot, ha szűkebb vagy épp nagyobb keresztmetszetű lefolyóban képződik makacs dugulás. Ahogy az sem, ha a probléma nehezen megközelíthető helyen adódott. Az eszközeinkkel a legkisebb résekben is boldogulunk. Mosogató duguláselhárítás

Duguláselhárítás a lakásban és lakáson kívül - a legkomplikáltabb esetek

Egy lakásban a legtöbbször a kézmosó alatti lefolyócső dugul el. Nem is gondolná mennyi apró szennyeződés kerül ide. Amik a vízkővel együtt nagyon masszív dugulást képesek előidézni. Főleg akkor, ha a nem szánunk időt a rendszeres karbantartásra. Az öreg lakótelepi lakásokban sajnos rendszeres az ilyen probléma. A 32 milliméteres cső könnyen eldugul. Ha ön is hasonlót tapasztal, hívjon szakembert, szilárd halmazállapotú lefolyótisztítóval pedig semmi esetre se próbálkozzon.

Gyakran megesik, hogy a mosogató lefolyója dugul el. Ahol a mosogatóvezeték külön csővel csatlakozik a fővezetékre vagy az emésztőre, nagyobb az esély a dugulásra. Sokkal jobb az, ha a WC alá van bekötve a mosogatóvezeték, így a WC öblítésekor a konyhai szennyeződésektől is tisztul a rendszer. Mondhatni: dupla védelem. De az sem ritka, hogy 110 milliméteres csőre van kötve a mosogató lefolyó. Ami dupla akkora, mint az ajánlott méret. Ez elsőre még nem is hangzik rosszul, hiszen nagyobb átmérő, kisebb esély a dugulásra. Ez igaz, viszont ha kialakul a dugó, az sokkal masszívabb lesz, a megszüntetése pedig rendkívül komplikált. Mosdó duguláselhárítás

Ugyancsak gyakori, hogy a zuhanytálca lefolyójában alakul ki dugulás. Ami a rendszerint a sokat látott szakembereknek is feladja a leckét. Főleg, ha a zuhanytálca homloklemeze nem eltávolítható. A zuhanytálca lefolyója általában egy bordázott flexibilis cső, ami géppel nem tisztítható. Ugyanis ez könnyen megsérül. Ezt sokan nem tudják. Így a házi duguláselhárító módszerek gyakran nemhogy a dugulást nem szüntetik meg, még csőtörést is okoznak. Ha megsérül a gégecső, a víz szivárogni kezd.

De ne hagyjuk ki a fürdőkádat sem. Ha van szerelőnyílás, nincs gond a duguláselhárítással. Viszont sajnos ez nem mindenhol adott. Ha ez utóbbi helyzettel szembesülünk, sajnos bontani kell. Aminek persze az ügyfél nem kifejezetten örül - mi sem lennénk boldogok.

Persze nem egyből a bontással kezdünk, megpróbáljuk a szívó-nyomó pumpát vagy a vízsugaras duguláselhárítást is. Ha viszont ez nem segít, egy-két csempét sajnos el kell távolítani. Amit kád eldugulása esetén sem ajánlunk: ne használjon semmilyen szilárd lefolyótisztítót. A kádak lefolyójánál is előfordul, hogy minden igyekezetünk ellenére a granulátumok még keményebb dugulást okoznak. Gyakorlatilag belekötnek a szifonba.

Ne várja meg, hogy ön is így járjon. Amíg lehet áldozzon a karbantartásra. Ha pedig már kialakult a dugulás, hagyja a házi módszereket, hívjon szakembert. WC duguláselhárítás
WC pumpa
A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek vízkőtelenítését és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052


Gebe logó

Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

WC pumpa
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-12-02 17:32:16