logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Esőcsatorna duguláselhárítása


Csapadék elvezető rendszerek tisztítása

A csapadék elvezető rendszerek folyamatos tisztítást igényelnek. Ha ez elmarad, az előbb-utóbb duguláshoz vezet.

Fokozottan dugulásveszélyes:
  • a tető alatt lévő nyitott szakasz (ereszcsatorna)
  • a függőleges szakasz különösen az ívelt elemeknél
  • a szűrő elemek
  • a talaj alatti szakasz
Az ereszcsatornában felgyűlnek a széllel szállított levelek és egyéb szennyeződések. A nyitott szakasz kis emelkedési szöge miatt a szennyeződés lerakódik, a szerves anyagok komposztálódnak, így egyre kisebb hely marad a víz számára. Nagyobb zápor esetén a víz már nem tud megfelelően lefolyni. Az ereszcsatorna megtelik a falon és a fal mellett távozik a csapadék.

1.

Az ereszcsatornát legalább évente egyszer (lombhullás után) megtisztítani. Így megelőzhető a baj.

2.

A függőleges szakaszoknál szerencsére a gyorsan folyó víz rendszeresen átmossa a csövet. Itt csak akkor lehet gond, ha az ereszcsatorna tisztítása elmaradt és egyszerre nagy mennyiségű szennyeződés kerül a csőbe. Ekkor a függőleges szakaszt meg kell bontani és kitisztítani.

3.

Előre látó tervező szűrő eleme helyez el a függőleges szakasz alján. Segítségével megelőzhető talaj alatti szakasz eldugulása. A szűrő elemet rendszeresen (legalább havonta) érdemes kitisztítani. Ez bármely tulajdonos számára viszonylag egyszerűen megoldható feladat.

4.

A talaj alatti szakasz tisztítása már szakembert igényel. Professzionális módszerek alkalmazása elkerülhető teszi a csövek kiásását, ami egy járda vagy bokrok alatt sok bosszúsággal járna.

Professzionális duguláselhárítás.
Csatorna

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek vízkőtelenítését és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Csatorna
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2018-11-11 05:06:55