logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Lefolyó duguláselhárítás házilag


Lefolyó duguláselhárítás házilag

A régi mosdók lefolyó kimenetét egyszerű volt tisztán tartani. Az új, mechanikus lefolyóelzáró szerkezetek esetén egy kicsit bonyolultabb, de nem lehetetlen.

Legtöbb esetben a mosdóba került haj az oka annak, hogy hiába vesszük ki a dugót vagy hiába nyitjuk meg a dugót helyettesítő mechanikus szerkezetet a víz nem folyik le mosdónkból.

1.

Hagyományos dugó használata esetén a lefolyóban fennakad hajszálak többsége felülről is eltávolítható.

A korszerű mosdó leeresztő szelepek szétszerelése már szakértelmet igényel, de az alulról hozzákapcsolódó csővezeték eltávolításával már alulról hozzáférhetünk. Ekkor egy egyszerű hurkapálca segítségével a szelepben megreked hajszálak és egyéb szennyeződések is eltávolíthatók.
Mosdó leeresztő szelep

2.

Ne feledkezzünk meg a mosdó alatt található csőszifon vagy buraszifon megtisztításáról sem.
Buraszifonnak rendszerint elegendő az alját letekerni. Ekkor a szennyeződés nagy része automatikusan távozik. A belseje is könnyen tisztítható.
Buraszifon

Csőszifon esetén az U alakú csőrész eltávolítása is elegendő lehet. Ezt bő vízzel átmossuk. Alulról pedig hurkapálca segítségével a felső csőrészben található szennyeződés is eltávolítható.
Csőszifon

Fontos!

Vízkőoldó vegyszer használata után ne kezdjünk hozzá a duguláselhárításhoz. Hívjunk inkább szakembert!

A mosdó dugulásának megszüntetése előtt mindent távolítsunk el a munkaterületről (a mosdó és környéke, különösen az alatta lévő terület). Készítsünk elő egy vödröt, amiben a szennyező anyagokat és a vizet felfoghatjuk.

Ha sikeresen megoldottuk a feladatot, akkor összeszerelés után használatba vétel előtt a mosdó lefolyójába öntsünk egy pohár ecetet. Hagyjuk, hogy 10-15 perc alatt a maradék vízkövet feloldja. Ezt követően helyezzük be a dugót vagy zárjuk a leeresztő szelepet. A mosdót töltsük fel vízzel. Ha tele van akkor távolítsuk el a dugót vagy nyissuk ki teljesen a leeresztő szelepet. Így átöblítjük a lefolyót és ellenőrizhetjük, hogy minden korábban megbontott csatlakozást sikerült-e vízmentesen lezárni.

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek vízkőtelenítését és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Mosdó leeresztő szelep
Csőszifon
Buraszifon
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2018-12-08 07:45:59