logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Előzze meg a dugulást!


Előzze meg a lefolyó eldugulását!

Ha mégis megtörténne a baj, itt a szakszerű, gyors és olcsó duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében


Mi szépség lehet ebben a munkában? – töprengett el a férfi a mester szavain. A szaki ugyanis azt állította: a dugulás elhárítás szép munka. Aztán – látva a megbízó értetlenségét – meg is magyarázta. Szép ez a munka, mert a dugulás elhárításával megkíméljük a lakás tulajdonosát a csúnya munkától. A járólapok vagy a csempék leverésétől, a fürdőkád vagy a mosogató kiszerelésétől, a WC vagy a zuhanyzótál elmozdításától. Ezek csúnya munkák. Meg költségesek is. Hát nem szép munka a dugulás elhárítás? – kérdezett vissza a szakember. Meg olcsó is – tette hozzá.

  • Duguláselhárítás: konyha, fürdő, WC - Ahol el kellene távoznia a szennyvíznek, ott szinte mindenütt előfordulhat dugulás.
  • A dugulás szinte mindig a lehető legrosszabb időpontban következik be, kár lenne megvárni, hogy megkeserítse az ember életét.

A mesterember több mint negyven éves szakmai tapasztalattal a háta mögött mondta, amit mondott. És ezalatt a négy évtized alatt rengeteg lakásban járt már Budapesten és Pest megyében, szinte nincs is olyan kerülete Budapestnek, ahová ne hívták volna. Volt dolga sokféle dugulással. Legtöbbször talán a konyhai mosogató eldugulása miatt hívták. Aztán a WC-k, a piszoárok, a bidék következnek a sorban. Sok-sok helyen dugult el a mosdó, a fürdőkád, a zuhanyzó és a kézmosó lefolyója is. Szóval ahol el kellene távoznia a szennyvíznek, ott szinte mindenütt előfordulhat dugulás.

A sokféle dugulásban azonban van valami közös. A dugulásoknak ugyanis különös természetük van: mindig a lehető legrosszabb időpontban következnek be. Rendszerint reggel, amikor amúgy is rumlis a család, mindenki siet a dolgára, szinte lökdösik ki egymást a fürdőszobából vagy a WC-ből. És akkor hirtelen jön a krach! A WC-kagylóban megemelkedik a víz, ami nem hogy öblítene, inkább felhozza a … Hát igen, kellemetlen látvány, senkinek se kívánja az ember. Megkeseríti az életét.

Szóval a reggelek kritikusak. Meg a hétvégék. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor a vasárnap esti zuhanyzásnak az a rettenetes felismerés vet véget, hogy nem folyik le a víz. Ezt még csak tetézi, ha másnap nyaralni indulna a család. Hát hogyan lehet magára hagyni egy olyan lakást, ahol előző este csaknem kiöntött a lefolyó vagy a WC? Legfeljebb reménykedik az ember, hogy reggelre talán megjavul a lefolyó, megszűnik a dugulás, mehet a család nyaralni, aztán majd csak lesz valahogy…

Nem lesz sehogy se. A dugulás elhárítás nem várhat. Azonnal kell cselekedni. De kihez forduljon, kit hívjon ilyenkor az ember?

Ha ön is így járt, szerencséje van. Budapest összes kerületében és Pest megyében bármikor hívhatja a dugulás elhárítás mestereit. (LINK) Akik négy évtizedes szakmai tapasztalattal a hátuk mögött gyorsan és szakszerűen elhárítják a dugulást, megszüntetik az ezzel együtt járó kellemetlenségeket, ráadásul garanciát is vállalnak a munkájukra. Ami – mint tudjuk – szép munka. Egészen addig, amíg nem kell valamit felbontani vagy kibontani.

De mitől lehetünk biztosak abban, hogy a dugulás elhárítás „szép munkával” megtörténhet?

Talán éppen az imént emlegetett szakmai hozzáértés és tapasztalat az, ami első körben garanciát jelent a megrendelőknek. Kipróbált módszerek segítenek abban, hogy a lefolyók megszabaduljanak minden olyan anyagtól, ami dugulást okozott. A baj legtöbbször a fali bemeneteknél és a lefolyóban elhelyezett csatlakozásoknál keletkezik. Olyan helyeken, ahol könnyebben megtapadnak a szennyeződések, megszorulnak a lefolyóba véletlenül – vagy nem is annyira véletlenül – bejutott anyagok. Mindez véletlenül történik, ha mondjuk, beleejtünk valamit a mosdóba, a WC-be, a mosogatóba vagy a kézmosóba. De a több mint negyven éves tapasztalat azt mutatja, hogy nincsenek véletlenek.

Nehéz ugyanis véletlennek minősíteni, ha nincsenek szűrők a lefolyók bemeneti nyílása előtt. Például a mosogatónál. Ugyancsak nem írható a véletlen számlájára, ha régebb óta azt tapasztaljuk, hogy alig-alig folyik le a víz például a zuhanyzóban. Nem is folyik, inkább csak elszivárog. Ilyenkor már gyanakodni kellene, hogy odabent vagy odalent bizony valami nincs rendben. Valami nem enged természetes folyást a víznek.
WC punpa

A garancia hosszabb távon is nagy biztonságot nyújt a lakástulajdonosnak, el is felejtheti a WC-pumpát.

Szóval, nem muszáj megvárni azt a bizonyos reggelt vagy vasárnap estét, ha az előjelekből arra lehet következtetni: előbb-utóbb bekövetkezik a lefolyó dugulása, aztán elkerülhetetlen lesz a dugulás elhárítás. Mit lehet tenni megelőzésképpen?

Időközönként érdemes elvégeztetni a lefolyó tisztítást, a kisebb lerakódott szennyeződések eltávolítását a lefolyó cső közelében, illetve a lakásban kialakított csatornarendszer tisztítását. Akár megelőzési céllal is. A tapasztalt mesteremberek ugyanis nem csak a dugulás elhárításában rendelkeznek rendkívüli nagy jártassággal, hanem a megelőző műveleteket is nagyon szakszerűen alkalmazzák. És nem WC-pumpával, ahogy azt a lakástulajdonosok szokták tenni. Mert ha mondjuk a darálós WC-nél már WC-pumpát kell használni, akkor az megint csak valami hamarosan bekövetkező nagyobb bajnak az „előszele”. Lehet, hogy a WC-pumpa egy-két alkalommal hatásosnak bizonyul, ám hosszabb távon nem ez a megoldás. Hát akkor mi a teendő? Ne csak akkor hívja a szakembert, amikor már megtörtént a baj!

A csatornarendszer teljes átvizsgálása megmutatja, hol van, illetve hol várható dugulás. Ha bárki azt gondolná, hogy mindaddig felesleges ezzel foglalkozni, amíg a lefolyó víz valahogy megtalálja magának az utat, ez bizony színtiszta struccpolitika. Nem vezet semmi jóra, ha homokba dugjuk a fejünket, és úgy teszünk, mintha magától megoldódna a probléma. Nem fog. Ha egy alaposabb átvizsgálás után megtörténik a kisebb dugulások megszüntetése, biztosan megmenekülünk a nagyobb bajtól. És még garanciát is kap a megrendelő a munkáról, ami hosszabb távon is nagy biztonságot jelent a lakástulajdonos vagy használó számára. Így lehet a legkönnyebben megelőzni, hogy egyszer csak megálljon az élet a családban, mert dugulás keletkezett a lefolyóban.

Ne csak akkor hívja a szakembert, amikor már megtörtént a baj! Előzze meg a dugulást! Szép munkával elejét lehet venni a csúnya munkának. Gondoljon arra, amit a szaki mondott!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek vízkőtelenítését és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

WC punpa
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2018-12-07 07:42:52