logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Duguláselhárítás házi praktikák


Meddig terjednek a házi praktikák

Duguláselhárítás: Meddig terjednek a házi praktikák, mikor jöjjön a szakember?

Dugulás és dugulás között óriási különbségek lehetnek. Nem mindegy például, hogy kezdeti vagy végstádiumról van-e szó. A dugulás kezdeti stádiumában ugyan lefolyik a víz, de nem a megszokott sebességben. Végstádiumról pedig akkor beszélhetünk, ha a víz egyáltalán nem hagyja el az edényt – a mosdót, a kádat, a zuhanyzót vagy a WC-csészét. Egyetlen közös dolog van a dugulásokban: valamennyi bosszúsággal jár. És arra inti a lakás használóját, hogy azonnal cselekedjen. De mit lehet tenni?

Kézmosónál, mosdónál és mosogatónál a szifon szétszedése után hozzáférhetünk a szennyeződéshez, de pumpálással is próbálkozhatunk

Mielőtt azonnal szakembert keresnénk, érdemes megpróbálkozni néhány házi praktikával a duguláselhárítása érdekében. Ne is nevezzük ezeket praktikáknak, hanem inkább tennivalóknak, hiszen a duguláselhárítása több, mint egy-egy praktika bevetése. És nem mindegy az se, hol tapasztaljuk a dugulást, amit el kell hárítani. Duguláselhárítási praktikák

Kezdjük a kézmosóval, a mosdóval és a mosogatóval! Ezekben közös, hogy mindegyik rendelkezik úgynevezett szifonnal. Egy olyan szerkezettel a tál alatt, ami kivezeti a szennyezett vizet a mosdóból és a mosogatóból, egyúttal megakadályozza, hogy visszaáramoljanak a kellemetlen szagok. Egyfajta tartályról van szó, ami sajnos táptalaja a dugulásoknak. Itt ugyanis olyan akadály képződik, ami összegyűjti a szennyvízből a szilárd szennyeződéseket. Ez is a dolga. Ha pedig összegyűjti, akkor azokat el kell távolítani.
WC pumpa

A szifon szétszedése nem igényel szakértelmet, ezt házilag is könnyen meg tudjuk oldani. A lényeg, hogy a szennyeződés kitakarítása után ugyanúgy szereljük össze a szifont, ahogy azt szétszedtük. Különösen a tömítésekre ügyeljünk. Segítségül hívhatjuk a WC-pumpát is, ám ha az se hoz eredményt, akkor öntsünk tisztítószert a lefolyóba, lehetőleg gél állapotút. Ezt hagyjuk állni benne egy éjszakán át, majd forró vízzel öblítsük le a lefolyót. Ezt akár kétszer is meg lehet próbálni, de többféle vegyszert lehetőleg ne használjunk. Ha nem tisztult meg a lefolyó, keressünk dugulás elhárító szakembert, mert a baj sajnos nagyobb, mint amivel mi magunk el tudunk bánni.

Ha a kádban vagy a zuhanytálca lefolyójánál van a dugulás, ne keressünk szifont, viszont itt is alkalmazzuk a tisztítószeres megoldást. Illetve a WC-pumpát. Kádnál célszerű eltorlaszolni a túlfolyó nyílását, hogy nagyobb legyen a nyomás a rendszerben. Erős vízsugárral, forró vizes öblítéssel is érdemes próbálkozni. Makacs, az előbbi módszerekkel megszüntethetetlen dugulás esetén itt is szakembert kell keresni a probléma megoldására.

Forróvíz-sugárral, tisztítószerrel és pumpával próbálkozhatunk a padlóösszefolyó dugulásának megszüntetése érdekében is, ám előtte szét kell szedni a szerkezetet. Itt is nagyon kell figyelni az idomokra, hogy a munka befejeztével össze is tudjuk rakni az összefolyót. Ha sikertelen a próbálkozás, jöjjön a duguláselhárító szakember!

A WC-csésze dugulásnál is többféle módszerrel próbálkozhatunk. Eggyel nem. A kagylót semmiképpen ne akarjuk eltávolítani a helyéről!

A WC-csészénél is gyakori a dugulás, holott ennél az „edénynél” azért rendszerint nagyobb keresztmetszetű elvezető rendszert alkalmaznak, mint mondjuk a kézmosónál. Viszont gyakrabban is fordul elő, hogy jelentős méretű tárgyak esnek bele a kagylóba, akadályozva a szennyvíz lefolyását. Ilyenkor – kesztyűt húzva – bele kell nyúlni a lefolyóba, és úgy kell megpróbálni megszüntetni a dugulást. Popsi törlő, intim tisztasági betét szokott problémát okozni, ezeket viszonylag egyszerű eltávolítani. Nehezebb a dolgunk a vízkővel, ami jelentősen lecsökkentheti a lefolyó átmérőjét. WC duguláselhárítás

Pumpával, forró vizes öblítéssel, vegyszeres mosással érdemes kísérletezni, ám azzal semmiképpen, hogy elmozdítsuk a helyéről a WC-csészét. Azzal ugyanis nem csak a kagylót tehetjük tönkre, hanem a padozatot is. Ilyenkor jöjjön inkább a szakember, akinek arra alkalmas eszközei, szerszámai vannak, hogy megszüntesse a dugulást.

Hol lehet még dugulás a szennyvízelvezető rendszerben? Mindenhol, ahol összefolyás van. És nem csak a házban, hanem a kertben is. Az összefolyók ugyanis egyfajta akadályt képeznek, így könnyebben „megfogják” a szennyvízben lévő szilárd szennyeződéseket, mint az egyenes vezetékek.

Eldugíthatja a lefolyót – kívülről, az emésztő gödörtől, azaz a szennyvíztárolótól bejutó – gyökérzet, faág, levél, sóder, bemosdott por is, hogy csak néhány „veszélyes anyagot” említsünk. Ehhez persze az kell, hogy folyamatosan magas legyen az emésztőben a szennyvíz, ami súlyos esetben visszafelé folyva is képes károkat okozni.

Az ilyen duguláselhárításához rendszerint nem elég a sok helyen jól bevált spirállal kísérletezni. Magas nyomású szennyvíztisztító készüléket kell bevetni, rendszerint ilyet használnak a duguláselhárítással foglalkozó szakemberek. Úgyhogy őket érdemes „riasztani”.

Még egy jó tanács. Lefolyók tisztításához lehetőleg egyfajta tisztító folyadékot használjunk, mert sajnos előfordul, hogy a sokféle vegyszer egymással keveredve veszélyes, netán mérgező gázképződést indít el. Ettől pedig érdemes óvakodni.

A szakmájához értő, megbízható dugulás elhárító száz százalékos garanciát is vállal a munkájára. Forduljunk hozzá bizalommal!

Bár a fentiekben jobbára arra hívtuk fel a lakástulajdonosok figyelmét, hogy maguk is jó eséllyel próbálkozhatnak a lefolyóban tapasztalható dugulások elhárítására, de azért azt minden esetben kihangsúlyoztuk, hogy sikertelenség esetén érdemes szakemberhez fordulniuk. Mégpedig olyan szakemberhez, aki megbízható munkát végez, és arra garanciát is vállal. https://www.dugulaselharitas-budapest.hu

Miért fontos ez?

Némileg utaltunk rá, hogy a duguláselhárítás során nagyon komoly károk keletkezhetnek az egyes berendezési tárgyakban, illetve magában a lefolyó rendszerben. Természetesen csak akkor, ha nem szakszerű a hiba-, azaz a duguláselhárítás. Itt aztán tényleg óvakodni kell a kontároktól, hiszen több százezres, akár milliós tétel is lehet egy-egy elhibázott duguláselhárítás „ára”.

Amelyik szakember viszont száz százalék garanciát vállal a munkájára, ott nincs miért aggódni. És ez a dolog lényege.

Mi, akik több mint négy évtizede foglalkozunk dugulás megszüntetésével, elhárításával Budapesten és Pest megyében, száz százalék garanciát vállalunk az általunk elvégzett munkákra. Ha mi építjük ki a szennyvízhálózatot, ez a garancia akár tíz évre is szólhat. Ha meglévő hálózaton végzünk duguláselhárítást, a garanciaidő természetesen ennél jóval rövidebb, de legkevesebb egy-két év. Ami ugye nem kevés. Gondoljon bele: csak az vállal ilyen garanciát, aki biztos a dolgában, azaz komoly szaktudás van mögötte.

Azzal persze önnek is számolnia kell, hogy mielőtt garanciát nyújtunk, alaposan megvizsgáljuk a lefolyó rendszer és az abba bekötött berendezések állapotát. Ami önnek is nagy segítség, hiszen ettől kezdve tisztában lehet azzal, mire számíthat az elkövetkezendő hónapokban, években. Ettől kezdve nem olyan lefolyó rendszert használ, amelyikben bármikor keletkezhet dugulás. (WC-csészébe beleejtett, nem oda való tárgyak okozta dugulásért persze nem a szakember lesz a felelős.)

Egy szó, mint száz: ha minket hív (Gebe László +36 30 949 2052), szakszerű lesz a duguláselhárítás a lakásában, a házában, a nyaralójában, és erre száz százalék garanciát is adunk. Miért hívna mást?


A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a duguláselhárítást.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

WC pumpa
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-07-13 10:08:49