logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Duguláselhárítás olcsón


Egy dugulás elhárítása házilag

Mielőtt tárcsázná a szakember számát - Duguláselhárítás házilag

Ha azt mondjuk, duguláselhárítás, a legtöbbeknek egy, a WC lefolyójában jelentkező probléma jut eszébe. Pontosabban egy olyan szaki képe villan be, aki hózentrógeres nadrágban, pumpával a kezében a WC felett állva igyekszik újra szabaddá tenni az utat a szennyvíznek. Ami pedig az ügyfeleket illeti, illetve a róluk beugró első képet: ők többnyire reménykedő arckifejezéssel állnak a WC ajtóban és azért imádkoznak, hogy ne kelljen bontani a duguláselhárítás során.
WC pumpa

Ez utóbbi valóban így van. Az ügyfeleknek nem nagyon van más választásuk, csak a bizakodás. A szakemberről kialakult képen viszont nem árt egy kicsit változtatni. A WC pumpa persze egy alapszerszám. De manapság ennél már célzottabban használható eszközök állnak a szakik rendelkezésére ahhoz, hogy elkerüljék a bontást.

A WC pumpa alap eszköz - Duguláselhárítás házilag

Ezzel nem azt mondjuk, hogy a duguláselhárítással foglalkozó szakember nem használ WC pumpát. Inkább csak azt, hogy a pumpálás elsőként az ügyfél dolga. Félreértés ne essék, nem azt gondoljuk, hogy majd az ügyfél fog pumpálni, amíg a szaki az ajtóban áll. Inkább csak arra szerettünk volna célozni, hogy a WC pumpának minden háztartásban ott a helye. Aztán, ha nem folyik le rendesen a víz a WC-ben, előveszik és megpróbálják elhárítani az akadályt a kagyló tartalmának az útjából. Talán ezzel érdemes még azelőtt megpróbálkozni, mielőtt felemeljük a telefont, és tárcsázzuk a duguláselhárítással foglalkozó szakember számát.

A dugulás ugyanis a legtöbb esetben nem úgy kezdődik, hogy a szennyvíz se fel, se le nem mozdul. Először általában annyi tapasztalható, hogy csak lassabban, nehezebben megy le a víz. Csak ezután jön az, amikor kiönt a WC kagyló. Nyilván ez ijesztő, ki akarna ezzel maga megküzdeni. A látvány miatt inkább hívjuk a szakértőt. Érthető. Jól is tesszük. De amikor még nem jutunk el idáig, nyugodtan használjuk azt a bizonyos WC pumpát. Vagy próbálkozzunk meg egy másik, gyakran eredménnyel járó duguláselhárítás praktikával.

Duguláselhárítás házilag - a második tipp

Egyszerű művelet: öntsünk nagy mennyiségű forró vizet a lefolyóba. Úgy, hogy legyen erő abban az öntésben. Igaz, a víz súlya önmagában is fejt ki némi erőt. De ha van rá módunk, próbáljunk még egy kicsit rásegíteni. És ezzel el is árultuk a technika lényegét. A lezúduló víz ereje az, ami majd magával viszi a “dugót”. Már amennyiben szerencsénk van. Ezt egyébként párszor célszerű megismételni. Általában három-négy próbálkozás már szokott eredményt hozni. Arra azonban figyeljen, hogy forró víz legyen a kannában, vödörben. Ez képes ugyanis valamelyest oldani a zsíros, vízköves szennyeződéseket. Merthogy ez a két dolog, ami miatt a legtöbbször eldugul a lefolyó. A WC-nél maradva: nagyon sok család önti az ételmaradékot a lefolyóba. Mondván: a cső átmérője olyan nagy, hogy simán lemegy abban még egy nagyobb adag étel is. Ez az érvelés részben helyes, hiszen valóban szélesebb csőről van szó. Viszont a zsíros étel nem a WC-be való. Az ugyanis az ételmaradékkal együtt képes összeállni a lefolyó csövének a falán. Amire még egy kis vízkő is “kapaszkodhat”, és már kész is a dugulás.

Szóval ezért van szükség a forró vízre. Meg arra, hogy ezt nagy erővel zúdítsuk a dugulásra. Ez a két módszer - a pumpás és a vizes - nem kifejezetten igényel szakértelmet. Ehhez képest mégis jelentős hatékonysággal bír. Így csak javasolni tudjuk mindenkinek, aki azzal szembesül, hogy nem folyik le rendesen a víz. Próbálja ki ezeket.

Miért költene a duguláselhárítás teendőire pluszban, ha nem muszáj?

Persze azért túlzásba se szabad vinni a dolgot. Nem egyszer találkoztunk már olyan esettel, ahol túlságosan is kitartó volt az ügyfél. Egy viszonylag kis dugulásból sikerült neki egy olyan dugót összehozni, hogy még nekünk sem volt egyszerű újra szabaddá tenni az utat a lefolyóban. Szóval, ha elsőre vagy a második próbálkozás után nem javul a helyzet, akkor makacs szennyeződésről van szó. Így szólni kell a duguláselhárítás szakértőnek. Aki az ügyfélhez kiérkezve valószínűleg maga is megpróbálkozik a legegyszerűbb, a duguláselhárítás házilag is alkalmazható módszereivel. Ő is önt vizet a lefolyóba és pumpál is párat. Hátha csak a technika nem volt legmegfelelőbb az ügyfélnél. Aztán, ha nem jár sikerrel, jön a csőgörény, a duguláselhárító spirál. Ha szükséges, ebből a motoros meghajtású verzió is előkerül. Vagy egy olyan magasnyomású, a duguláselhárításban igencsak hatékony eszköz, amit WOMA-nak hívnak. Szóval a pumpán és forró vízen kívül van más eszköz a szakember fegyvertárában. Ezeket mind be is fogja vetni, és csak akkor bont, ha már nincs más választás. Szóval az ügyfél aggodalma mondhatni alaptalan.

Bontásra csak a legvégső esetben kerül sor

Legalábbis, ha minket hív: Gebe László +36 30 949 2052
Mi a technikára és a szakértelemre esküszünk. Negyven év alatt kitapasztaltuk, melyik duguláshoz hogyan kell hozzáállni ahhoz, hogy végül mi nyerjünk. Szóval, ha a duguláselhárítás házilag nem megy és szeretné bontás nélkül megúszni a műveletet, keressen minket! Mi mindent megteszünk azért, hogy ez így is legyen. Tudjuk, hogy ez Önnek nagyon fontos - nekünk is az lenne -, illetve azt is tudjuk, hogy sokszor nem várhat a dugulás. Ezért állunk az ügyfelek rendelkezésére hétvégén és ünnepnapon is. Legalábbis Budapesten és a fővároshoz közeli helyeken. Egészen pontosan ezeken a településeken: Dunaharaszti, Érd, Fót, Gyál, Kistarcsa, Martonvásár, Monor, Pécel, Pilis, Pilisvörösvár, Pomáz, Százhalombatta, Szigethalom, Szigetszentmiklós, Törökbálint. Budapeseten pedig az összes kerületből hívhat minket - akár hétvégén is. Legyen szó a belvárosról vagy egy peremkerületről, bátran hívjon minket. Zuglóban, Rákospalotán, Újpesten, Szentmihályon, Angyalföldön, Budán, az I. kerületben, a II. kerületben a III. kerületben, a IV. kerületben, az V. kerületben, a VI. kerületben, a VII. kerületben, a VIII. kerületben, a IX. kerületben, a XI. kerületben, a XII. kerületben, a XIII. kerületben, a XIV. kerületben, a XV. kerületben, a XVI. kerületben, a XVII. kerületben, a XVIII. kerületben, a XIX. kerületben, a XX. kerületben, a XXI. kerületben, a XXII. kerületben és a XXIII. kerületben is vállalunk duguláselhárítást.

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a duguláselhárítást.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

WC pumpa
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-02-21 09:41:32