logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Kis és nagy dugulás elhárítása


Kis dugulás házilag, nagyobb szakemberrel

Csak semmi pánik! Kis duguláselhárítása házilag, a nagyobb szakemberrel

Amikor dugulás keletkezik a lakásban, pontosabban, amikor kiderül, hogy valahol eldugult a lefolyó – mert a kettő nem feltétlenül következik be ugyanabban az időpontban -, rendszerint rosszkedv lesz úrrá az ott lakókban. Vannak, akik még ennél is borúsabban reagálnak, egyeseken a pánikhangulat jelei kezdenek megmutatkozni. Pánikra persze semmi ok, hiszen a legvégső esetben is két órán belül megérkezik a duguláselhárítással foglalkozó szakember. De még mielőtt hívnánk a mestert, legtöbbször mi magunk is tehetünk a duguláselhárításáért.

A dugulást rendszerint a mosogató, a WC, a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójában megrekedt valamilyen idegen anyag idézi elő

Dugulás és dugulás között ugyanis nagy különbségek vannak. Kétségtelen, hogy az eldugult lefolyó számos kisebb-nagyobb problémát okoz a konyhában, a fürdőszobában és a mellékhelyiségben. Az persze csak egy dolog, hogy amikor a víz nem folyik le rendesen, akkor nem tudjuk kényelmesen és a rendeltetésének megfelelően használni az adott helyiséget. További kellemetlenség, hogy sokszor elviselhetetlen szagok is terjengnek a levegőben, ráadásul a mosogatóban úszkáló ételmaradékok vagy a mosdóban megtelepedett hajszálak egyáltalán nem nyújtanak szép látványt. https://www.dugulaselharitas-budapest.hu/?f0=WC_dugulaselharitas

A dugulást rendszerint a mosogató, a WC, a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójában megrekedt valamilyen idegen anyag idézi elő. Lehet az például vízkő, hajszál, ételmaradék, de nem ritka, hogy köröm- vagy bőrdarabok, mosogató- vagy mosószermaradványok, illetve a lefolyóba esett kisebb tárgyak – ékszerek, gyermekjátékok – okozzák az eltömítődést. Ami enyhébb esetben csupán azzal jár, hogy nehezebben folyik le a víz, inkább csak elszivárog, mint folyik. No, ez az az eset, amikor pánikra semmi szükség, hiszen az ilyen jellegű dugulást, pontosabban dugulás kezdeményt még akár házilag is meg lehet szüntetni. Nézzük, hogyan!

A feladat egyszerű: ki kell tisztítani a lefolyót. Ehhez számos, a háztartások legtöbbjében megtalálható segédanyagot is használhatunk. Ilyen például a szódabikarbóna, a sütőpor, a trisó, a bórax, az ecet, a citromsav, a citromlé vagy a kóla. Ezek bármelyike alkalmas házilagos lefolyótisztításra, akár önmagában, akár egymással keverve. Ha van bennünk egy kis vállalkozó kedv, öntsünk a mosdó, a kád, a mosogató vagy a zuhanyzó lefolyójába nagyobb mennyiségben szódabikarbónát vagy sütőport, erre pedig jöhet az ecet vagy a citromsav. Az így keletkezett elegyet hagyjuk hatni akár egy egész éjszakán át. Ha azt tapasztaljuk, hogy reggelre feloldódott a szennyeződés, öntsünk vagy folyassunk a lefolyóba forró vizet. A tisztítás ezzel lényegében be is fejeződött, a kisebb dugulást sikerült elhárítani. Mosogató duguláselhárítás
WC pumpa

Ha a szifontól távol van a dugó, akkor se kell kétségbe esni, hiszen hívható a szakember, aki két órán belül elhárítja a dugulást

Hasonló módon járhatunk el a mosogató szifonjának, lefolyójának a tisztításakor is. Itt azonban vödörre, gumikesztyűre, felmosó vagy törlő rongyra, továbbá WC-pumpára is szükségünk lesz. A pumpáláshoz legalább félig töltsük fel vízzel a mosogató tálcát. A pumpálás előtt egy ronggyal takarjuk és szorosan zárjuk le a mosogató tálca túlfolyó nyílását. Majd a WC-pumpa gumi harangját helyezzük szorosan a mosogató tál leeresztőjére, és a pumpa szárának le- és fel mozgatásával próbáljuk meg átszakítani a kialakult szennydugót.

A mosogató szifon szétszedésével is meg lehet próbálkozni, nem túl bonyolult a művelet. Ez azért hasznos, mert ha abban rekedt meg az ételmaradék, azt akár kézzel, de valamilyen helyes szerszámmal is el tudjuk távolítani.

Ha egyik módszer se hatékony, mert mondjuk, a szifontól távol van a dugulás, akkor se kell kétségbe esni, hiszen hívható a szakember, aki két órán belül a segítségére lehet. Erről itt tudhat meg részleteket: Duguláselhárítás Pest megye

A leggyakrabban egyébként a WC-ben szokott dugulás keletkezni. Ez nem véletlen, hiszen itt távozik a legnagyobb mennyiségű szilárd anyag, ráadásul a WC-csészébe igen könnyű beleejteni olyan tárgyakat, amik aztán komolyabb problémákat tudnak okozni. A mobiltelefont talán még ki lehet menteni a kagylóból, de az oda nem való tampon, papírtörlő, esetleg valamilyen gyermekjáték már gond nélkül be tud jutni a lefolyóba, ahonnan viszont nincs visszaút.

Könnyen előfordulhat, hogy olyan mértékű a lefolyó dugulás, aminek a következtében visszaömlik a szennyvíz a WC-csészébe, súlyosabb esetben pedig még abból is kicsordul. Ilyenkor egy WC-pumpával aligha lehet megoldani a problémát, ezért kénytelenek leszünk szakemberhez fordulni. A duguláselhárításhoz értő szaki a helyszínre hozott megfelelő eszközzel rövid úton megoldást talál a problémára.

Ezt a helyzetet viszont jobb megelőzni. Nincs más dolgunk, csak egyszerűen ügyeljünk arra, hogy az erre a célra rendszeresített WC-papíron kívül semmilyen idegen tárgy ne jusson be a WC-kagylóba, onnan pedig a lefolyóba. Se a tisztasági betétnek, se a nedves törlőkendőnek, se pedig a WC-illatosító kosárnak nincs helye a WC-kagylóban. Miért pont ezeket említjük? Mert ilyen és ehhez hasonló, oda nem való tárgyak okozzák a leggyakrabban a WC, illetve az ahhoz csatlakozó lefolyó dugulását.

Ha gyors segítségre van szüksége, ide kattintson: WC duguláselhárítás

Lehet dugulás a pincén keresztül vezető lefolyó csőben, ahogy az udvari vezetékekben is. Itt már tényleg nincs mit tennie a háziaknak

Végül még egy helyiség, ahol gyakran fordul elő dugulás. Ez pedig a fürdőszoba. Ahol a mosdó, a fürdőkád vagy a zuhanyzó lefolyójában szoktak akadályok keletkezni. Illetve a csatorna összefolyóknál. A mosdó „akadálymentesítéséről” fentebb már írtunk. A házi praktika a fürdőkádnál és a zuhanyzó lefolyójánál is hasonló módon bevethető, mint a mosdónál, ám mivel itt – főleg a fürdőkád esetében – még nehezebb hozzáférni a lefolyóhoz, előfordulhat, hogy hamarabb kell szakember után nézni, mint gondolnánk.

Azzal persze érdemes próbálkozni, hogy a zuhanyzó csövén keresztül forró vizet juttatunk a lefolyóba, mert sok esetben ez az egyszerű eljárás is segíthet. Ha például haj tapadt meg a csőben, sikerrel járhatunk. Makacsabb dugulás megszüntetéséhez viszont tényleg szakembert kell hívni.

Lehet dugulás a pincén keresztül vezető lefolyó csőben, ahogy a kültéren, az udvaron lefektetett vezetékekben is. Itt már tényleg nincs mit tennie a háziaknak, hiszen komolyabb problémával állnak szemben. Szakmailag felkészült, komoly duguláselhárító eszközökkel, berendezésekkel rendelkező dugulás elhárítót kell hívni, aki képes az egész rendszer átfogó tisztítására. Duguláselhárítás Budapest

Hívjon minket! Gebe László +36 30 949 2052 Budapest valamennyi kerületében és Pest megyében végzünk duguláselhárítást immár több mint negyven éve. Közmegelégedésre.

Ha tehát
  • eldugult a mosogató,
  • eldugult a mosdó,
  • eldugult a WC,
  • eldugult a padlóösszefolyó,
  • eldugult a pincei csatorna alapvezetéke,
  • eldugult a kültéri csatorna,
mi segítünk a dugulás megszüntetésében, a szifonok és a csövek kitisztításában, a nem látható helyen lévő lefolyó akadályok felderítésében és megszüntetésében. Ha már a házi praktikák nem segítenek, hívja a szakembert! Gyorsan ott leszünk, hogy megelőzzük a nagyobb bajt. És a pánikot.

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek vízkőtelenítését és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

WC pumpa
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-09-23 11:33:30