logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Lefolyója tisztítása


A lefolyótisztításra áldozzon!

A duguláselhárítás helyett inkább a lefolyótisztításra áldozzon!

Duguláselhárítás. Ez az, amire akkor is szükség van, ha nincs dugulás. Tudjuk: valamelyest ellentmondásosan hangzik, de sajnos attól még, hogy nem dugult el a lefolyó, kialakulhatott dugulás a csövekben. Amit még akkor se hagyhatunk, ha nincsenek érzékelhető jelei. Szóval, mielőtt nagyobb gond lenne, áldozzunk időt a rendszeres lefolyótisztításra. Használjunk ehhez házi vagy mesterséges módszereket, a lényeg az, hogy figyeljünk a karbantartásra. Egyébként előbb-utóbb hívnunk kell a duguláselhárítással foglalkozó szakembert.

Duguláselhárítás házilag - Szánjunk rendszeresen időt a lefolyótisztításra

Mutatjuk, hogy milyen házi módszerek léteznek.

Azt talán ön is tudja, hogy dugulás szempontjából a konyhai lefolyó az egyik legveszélyeztetettebb egység. A zsíros ételmaradékok a legkörültekintőbb mosogatás ellenére is bejutnak a lefolyóba. Ahol aztán megtapadnak, és mindenféle más szennyeződést magukhoz vonzva akadályt építenek. Bizonyos idő után pedig eldugítják a lefolyót. Azért, hogy ez ne fordulhasson elő, célszerű nagy adag forró vízzel leöblíteni a mosogató lefolyóját. Akár azt is megpróbálhatjuk, hogy bedugjuk a lefolyó nyílást, teleengedjük a mosogatót forró vízzel, majd hirtelen rázúdítjuk azt a lefolyóban lévő szennyeződésre. Ez a megoldás akkor is alkalmazható, ha már tapasztalható jelei vannak a dugulásnak. De a vélt lerakódás esetén is érdemes időközönként ezt tenni. És nem csak a konyhában, hanem a fürdőben is. Az ottani lefolyók karbantartása is megoldható így. Vagy azzal, ha egy kis szódabikarbónát öntünk a lefolyóba. Mondjuk egy kis ecet társaságában. Ez az elegy egy éjszaka alatt képes megszüntetni a dugulást. És nem csak a konyha lefolyójában megakadt zsíros ételmaradékokat vagy a fürdő szennyvízének a csöveiben lévő hajszálakat zúzza ez darabokra, hanem a lerakódott vízkövet is eltávolítja. Mindamellett, hogy elűzi a kellemetlen szagokat is. De a szódabikarbóna nem csak ecettel, hanem egy jó adag sóval is kombinálható (forró vízzel elkeverve). Ez az elegy is képes egy éjszaka alatt teljesen megszüntetni a dugulást.

Duguláselhárítás házilag… Bolti hozzávalókkal

Amennyiben a házi duguláselhárítás szükségességét megelőző módszer nem lenne szimpatikus, van még más választásunk is. Ott van például a mosószóda. Két evőkanálnyit keverjünk el forró vízzel, és öntsük a lefolyóba, majd hagyjuk dolgozni egy éjszakán át. Vagy vegyünk egy kétliteres kólát, és öntsük azt a lefolyóba. Az abban lévő foszforsav ugyanis képes szétmarni a szennyeződést. Ezáltal a kezdeti dugulás is megszüntethető. Nem is kell mindehhez sok idő, a kóla két-három óra alatt el is végzi a dolgát. Legyen szó fürdőről vagy konyháról, mindkét helyiségben hatásos a módszer.

Persze mindezek helyett kész, gyárilag előállított termékeket is használhatunk. Bár ezek nem természetes anyagok és drágábbak is. De kétségtelenül hatásosak. Azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyiket választja. Egy biztos: a rendszeres karbantartást nem célszerű megspórolni, egyébként a tisztítás helyett már a duguláselhárítással kell megküzdenünk. Pontosabban nem nekünk, hanem a duguláselhárítással foglalkozó szakembernek. Ez pedig valószínűleg többe fog kerülni önnek, mintha a megelőzésre áldozott volna. Még a bolti szereket is jobban megéri időközönként megvenni, mint később fizetni a szakembernek.

Persze szerencsénk lehet...

Ha el is dugult a lefolyó, egy próbát azért tegyünk a házilagos elhárítására. A WC pumpás megoldás még segíthet. Talán. Ha viszont már nem folyik le, vagy ami ennél is rosszabb, visszajön a lefolyóból a szennyvíz, mindenképpen szakemberre lesz szükség. De miért várnánk ezt meg? Előzzük meg a dugulást a fent leírt módszerekkel, illetve egy kicsit körültekintőbb hozzáállással.

Mit értünk körültekintő hozzáállás alatt?

Azt, hogy csak az olyan edényeket kezdjük el mosogatni, amiről előzőleg már eltávolítottuk az ételmaradékot. (Ez, mármint az ételmaradék eltávolítása egyébként a mosogatógépbe helyezett edények esetében is nagyon tanácsos.) Csak annyi mosogatószert használjunk, amennyi feltétlenül szükséges. Hiszen sajnos ezek az anyagok is képesek - a szennyeződésekkel együtt összeállva - dugulást okozni. Ugyanez érvényes a samponokra és a tusfürdőkre, továbbá a szappanokra is. Azok közül is csak annyit használjunk, amennyire valóban szükség van. Illetve ügyeljünk arra, hogy a kihulló hajszálak ne kerüljenek a lefolyóba. Azok a vízkővel, a különféle tusfürdőkkel, olajokkal együtt képesek olyan dugulást kialakítani, amit már csak duguláselhárító szakember tud megszüntetni. De nem csak a fürdőben és a konyhában szükséges körültekintőnek lennünk. A WC lefolyója sem arra való, hogy abba mindenféle ételmaradékot, a háztartásban keletkező folyékony mellékterméket beleöntsünk. Attól még, hogy nagyobb átmérőjű lefolyóról van szó, éppúgy szükséges az elővigyázatosság. Csak azt dobjuk a WC-be, ami oda való. Illetve ügyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű vízzel öblítsünk a dolgunk végezte után. Így tudjuk ugyanis elérni, hogy ne akadjon fenn semmi a lefolyóban.

Viszont, ha a nagy igyekezet ellenére mégis dugulás alakulna ki, akkor se kell kétségbe esni. A duguláselhárítással foglalkozó tapasztalt szakemberek nem fognak egyből falat bontani. Az új technológiáknak hála már rövid idő alatt, könnyedén megszüntethetők a háztartási dugulások.

Amennyiben ön is úgy járt, hogy duguláselhárító szakemberre van szüksége Budapesten, Pest megyében, hívjon minket! Több mint negyven éves tapasztalattal a hátunk mögött nyugodtan ránk bízhatja a duguláselhárítás teendőit. De kereshet minket akkor is, ha a dugulás miatt esetleg csőtörés alakult ki. Merthogy sajnos ez is előfordul. És ezt most nem ijesztgetések szánjuk, hanem valóban vannak olyan szélsőséges kimenetelű dugulások, amikor a cső is megreped. Ezeknek a javítása pedig valóban költséges. Ne várja meg, hogy így járjon! Legyen elővigyázatos, ügyeljen a karbantartásra! Ha pedig dugulást észlel, hívja a szakembert!

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a duguláselhárítást.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-01-21 10:28:02