logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Duguláselhárítás házilag


Duguláselhárítás ahogy a háziasszonyok csinálják

Még hogy a háziasszonyokra nem lehet számítani, ha dugulást kell megszüntetni a lakásban! Pont ellenkezőleg. A legjobban bevált duguláselhárító praktikák „receptjeit” éppen a háziasszonyok állították össze.

Amin nem is lehet csodálkozni, hiszen a „hozzávalók” között olyan összetevők szerepelnek, mint a szódabikarbóna, a sütőpor, az ecet és a lúgkő – hogy csak párat említsünk. És ezek – bizonyos összetételben, forró vízzel kiegészítve – rendkívül hatásosak lehetnek. Nézzük is meg, hogy melyek ezek a háziasszony praktikák!

A házilag összeállított „vegyszerek” sokszor csodákra képesek a duguláselhárításban, csak ismerni kell a fortélyokat és a technikákat

Azt ugye mindenki megtapasztalta már, hogy a dugulás szempontjából a lakás egyik legneuralgikusabb pontja a mosogató lefolyó. Már csak ezért is érdemes a háziasszonyok fortélyaira figyelni, hiszen ők azok, akik a leggyakrabban használják a mosogatót. Ahol egyébként nem is annyira az ételmaradékok és a zsiradékok okozzák a dugulást, hanem a túlzott mosogatószer felhasználás, a kevés meleg víz vagy a lefolyórendszer szerkezeti hibája. Lefolyó duguláselhárítás házilag

Kezdjük az elején! A duguláselhárítás a mosogató szifonjánál kezdődik, amit viszonylag egyszerűen szét lehet szedni, hogy szabad szemmel is láthatóvá váljon a probléma. Ha ily módon feltárul a dugulás, egy hosszabb pálca vagy huzal segítségével könnyedén eltávolíthatjuk az akadályt. Érdemes alaposan megvizsgálni a lefolyó csonkját is, hiszen abban is összeállhat a dugó. Ha mindez nem vezet eredményre, jöhetnek a házilag összeállított „vegyszerek”.

Öntsünk, mondjuk egy liter kólát a lefolyóba, majd zárjuk le azt a dugóval. Az italban lévő foszforsav ugyanis csodákra képes. Három evőkanál trisó és egy bögre forró víz elegye hasonlóan jó szolgálatot tehet. Ám ha ez se segít, próbálkozzunk három deci ecettel egy bögre forró vízben. Három evőkanál szódabikarbónát egy bögre ecettel és két bögre forró vízzel keverve ugyancsak esélyes lesz a duguláselhárításra. Hasonló célt szolgál a háziasszonyok szerint két tasak sütőpor egy bögre ecettel és egy bögre forró vízzel elegyítve. Végül a lúgkő-forró víz kombináció is eredményt hozhat.

Fontos tudni, hogy minden maró (savas, lúgos) anyaggal történő házi duguláselhárításnál gumikesztyűt kell viselni, illetve a szellőztetésről is gondoskodni kell. A hatás kifejtésére egyébként érdemes várni egy-két órát, majd óvatosan megpumpálhatjuk az eldugult lefolyóvezetéket. A legjobb hatás úgy érhető el, ha a pumpa fejét ellepi a víz. Amennyiben ezek után sem szűnt meg a dugulás, jöhetnek a bolti szerek, azaz a kereskedelemben kapható lefolyótisztító. Ezek közül általában hatásosabbak a gél állagúak. Egyszerre azonban csak egyfajta vegyszert használjunk, ugyanis azok közömbösíthetik egymást, illetve rosszabb esetben olyan elegyet képezhetnek, ami káros lehet az egészségre vagy károsíthatja a berendezéseinket, akár magát a lefolyót is.

A vízsugaras, a csőgörényes és a takarítógépes duguláselhárításhoz nem kell feltétlenül szakember után nézni

Az előzőeknél talán durvább duguláselhárító praktikának számít, amikor slaggal próbáljuk kinyomatni a vezetékből a szennyeződést, illetve amikor a csőgörény néven is ismert spirált alkalmazzuk. Mindkét eljárás nagyon komoly odafigyelést igényel. Az előzőnél fontos, hogy kellő nyomást érjünk el a vezetékben, ugyanakkor ne adjunk esélyt annak, hogy a víz eláraszthassa a konyhát. A spirál használata pedig akkor lesz kellően hatékony, ha nem a legvékonyabb, egyben a legolcsóbb csőgörényt vetjük be, hiszen azzal legfeljebb csak megpiszkálni tudjuk a dugót, megszüntetni nem.

A dugulás megszüntetéséhez bevethetjük a takarítógépet is, mégpedig annak a szívó funkcióját alkalmazva. Ezt pedig úgy, hogy a készülék csövét a lehető legszorosabban beleillesztjük a kifolyó csőbe, nem hagyva rést az azon kívüli levegőnek, hogy minél intenzívebb legyen a szívás. Ha szerencsénk van, és a dugulás nincs messze a fali nyílástól, akkor hamar a takarítógép tartályában landol dugulást okozó lerakódás. Ha azonban távolabb van a dugulás, számolnunk kell az eldugult csőszakaszban található vízmennyiséggel, amit szintén kiszív a készülék. Emiatt a tartályt többször is üríteni kell.

A fentebb említett vízsugaras és spirális (csőgörényes) módszerrel persze nem csak a mosogatóban és annak a környékén, hanem a padlóösszefolyó tisztításánál, illetve az oda bekötött lefolyó csövekben található duguláselhárításánál is eséllyel kísérletezhetünk. Sőt, a WC-lefolyó tisztításakor is érdemes kipróbálni ezeket a módszereket. WC duguláselhárítás

Amennyiben épített zuhanykabinunk van, ugyanaz a teendőnk, mint a padlóösszefolyónál. Ha viszont akril zuhanytálca van beszerelve, akkor gondoljunk arra, hogy egy flexibilis lefolyócső van a tálca alatt, amire nagyon kell vigyázni, mert rendkívül sérülékeny. Ilyen esetekben még a szakembereknek is komoly fejtörést okozhat a duguláselhárítás. Maradjunk inkább a hajfogó kosár kitisztításánál, esetleg a vízsugaras mosatásnál, majd a lefolyó tisztítós, forró vizes megoldásnál. Ha a dugulás továbbra sem szűnt meg, hívjunk inkább duguláselhárító szakembert.
WC pumpa
A WC-csészénél a pumpa az egyik leghatásosabb eszköz, itt kár lenne forró vízzel öblögetni a tartályt. De az se mindegy, milyen pumpát használunk. A feladat elvégzéséhez a kis fejű, rövid, fanyelű típus a legalkalmasabb.

Ha mégse hoznának eredményt a házi praktikák, forduljon duguláselhárítással foglalkozó szakemberhez Budapesten és Pest megyében!

És a gyakorlott háziasszonyoknak vagy egy jó tanácsuk is, hogy ne alakuljon ki a dugulás. A meleg vizet használjuk bőségesen, a mosogatószerből viszont csak minimális mennyiséget adagoljunk. A mosogatógépeknél fele-fele arányban mosogassunk tablettával, illetve folyékony mosószerrel, havonta egyszer pedig a legmagasabb hőfokon egy pohár ecet hozzáadásával járassuk meg a készüléket. Így kevesebb lesz a lerakódás a lefolyóban. Végül: az ételmaradéknak és a zsíros szennyeződéseknek a kukában a helyük. Duguláselhárítás Pest megyében

Ha pedig semmilyen házi vagy háziasszony praktika nem segít a duguláselhárításban, jöjjön, akinek, illetve aminek jönnie kell. A duguláselhárítással foglalkozó szakemberre és az általa használt duguláselhárító gépre van szükség.

Duguláselhárítás Budapesten és Pest megyében, olcsó áron, garanciával nálunk megrendelhető Gebe László +36 30 949 2052.

1-2 órán belül a helyszínen vagyunk a Belvárosban, Zuglóban, Rákospalotán, Újpesten, Szentmihályon, Angyalföldön, Budán, valamint az I., a II., a III., a IV., az V., a VI., a VII., a VIII., a IX., a X., a XI., a XII., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben. A XVII., a XVIII., a XIX., a XX., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben, továbbá Pest megye területén is 1-2 órán belül megjelennek a szakembereink.
Fő szakterületeink:
  • mosogató duguláselhárítás,
  • mosdó duguláselhárítás,
  • padlóösszefolyó duguláselhárítás,
  • zuhanytálca duguláselhárítás,
  • WC-kagyló duguláselhárítás,
  • fürdőkád duguláselhárítása.
Duguláselhárítása szakszerűen, azonnal, garanciával. Több mint negyven éves szakmai tapasztalattal, a legkorszerűbb technikával.


A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek vízkőtelenítését és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

WC pumpa
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-08-30 14:52:25