logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Duguláselhárítás expressz


Duguláselhárítás expressz sebességgel

Duguláselhárítás expressz sebességgel, olcsón Budapesten és Pest megyében

Vállalkozó kedvű lakástulajdonosok – vannak ilyenek szép számmal – állítják, hogy a duguláselhárítás házilag megoldható. Ajánlanak is számos házi praktikát, amik kétségtelenül segíthetnek a probléma megoldásában. De azt azért tegyük hozzá, hogy az ilyen próbálkozások bizonyos esetekben járnak csak sikerrel. Duguláselhárítás házilag valóban lehetséges, ám vannak olyan esetek, amikor nem lehet nélkülözni a szakember segítségét. A lényeg abban van, hogy tudjunk különbséget tenni dugulás és dugulás között, azaz jól ismerjük fel, meddig hatásosak a házi praktikák, és mikor kell dugulás elhárító szakembert hívni. Duguláselhárítás Budapest

Nem várt nehézségek a házilagos duguláselhárítás során a mosdók és a kézmosók szűk lefolyói miatt

Nem várt nehézséggel szembesülhet például a lakástulajdonos a mosdók és a kézmosók lefolyójának házilagos módszerrel történő duguláselhárításánál. Főleg az olyan, rendszerint régi lakásoknál, ahol a kézmosókhoz az egyik legvékonyabb lefolyó csövet, a 32 milliméter átmérőjűt építették be. A vízkő és a különféle szennyeződések itt hamarabb képeznek dugót, mint a nagyobb átmérőjű csöveknél.

A duguláselhárítás házilag alkalmazott, jól bevált praktikái itt aligha vezetnek eredményre, főleg akkor, ha elmaradt ezeknek a vezetékeknek a rendszeres karbantartása, azaz a tisztítása. WC-pumpa használatával lehet némi esélye annak, hogy duguláselhárítás házilag is sikerüljön, illetve a forró vizes öblítéssel is meg lehet próbálkozni, de a biztos megoldást a professzionális tisztítási művelettől remélhetjük. A kihívott szakember speciális géppel, spirállal érkezik, hogy szakszerűen megszüntesse a makacs lerakódást.

A duguláselhárítás házilagos praktikái mellett elkötelezett lakástulajdonosoknak annyit feltétlenül tudniuk kell, hogy ilyen esetekben semmiképpen ne próbálkozzanak szilárd halmazállapotú lefolyó tisztítókkal. Azokkal több kárt okoznak, mint amennyi hasznot remélnek tőlük. Padlóösszefolyó duguláselhárítás
Csőtisztító gép

Duguláselhárítás a zuhanytálcáknál és a beépített fürdőkádaknál

A fürdőszobában a zuhanytálcák és a beépített fürdőkádak szokták a legnagyobb fejtörést okozni, ha ezeknél dugulás keletkezik. A házi duguláselhárításhoz ilyenkor rendszerint egy hajlítható huzalt szoktak alkalmazni, azzal próbálva lyukat vágni a lefolyóban keletkezett dugón. A mobil zuhanykabinoknál ezzel az a baj, hogy könnyen megsérthetik a flexibilis lefolyó csövet, ami sérülten még tovább tetézi a problémákat. A kádnál pedig ezzel a módszerrel szinte lehetetlenség túljutni a szűrőn.

A lakástulajdonosok a sikertelen próbálkozások, nem ritkán a saját maguk által előidézett károk után szokták hívni a duguláselhárítással foglalkozó szakembereket. A zuhanytálca alatt lévő, megsérült flexibilis cső ilyenkor bizony cserére szorul, míg a duguláselhárításához rendszerint szívó-nyomó csövet vetnek be. Az épített zuhanykabin ebből a szempontból jobb konstrukciónak számít, hiszen annál fixen kötik be a lefolyó csövet, ami könnyebben tisztítható.

A fürdőkádaknál se egyszerű a duguláselhárítás, bár manapság már egyre több helyen alkalmaznak a beépítésnél úgynevezett szerelő ablakot, ami megkönnyíti a munkát. Ha viszont nincs szerelő ablak és a tulajdonos nem igazán engedi meg, hogy a szakemberek néhány csempe levételével jussanak közelebb a problémához, akkor csak egyetlen lehetőség marad. A szívó-nyomó pumpa és a vízsugaras módszer alkalmazása. A csőspirálos technika viszont csak akkor alkalmazható, ha hozzáférhető a kád alatti lefolyó rendszer. Mosdó duguláselhárítása

A duguláselhárítás házilagos praktikái között itt se célszerű a lefolyótisztító granulátum használata. A szakemberek ugyanis számos esetben találkoznak a szifonba olyan keményen bekötött granulátummal, hogy azt már csak kalapáccsal lehet szétverni. Ettől viszont minden lakástulajdonosnak megfájdul a feje.

Külön téma az emésztőbe vezetett mosogató vezetéke

Sokan, még a szakemberek egy része is azt a megoldást találja ideálisnak, ha a mosogató lefolyója külön csövön csatlakozik a fővezetékre vagy az emésztő gödörre. Ezzel szemben a legeredményesebb megoldásnak az tűnik, ha a mosogató vezetéke a WC alá van bekötve, mert így a WC öblítő vize is hígítja a konyhai zsíros, mosogatószeres szennyvizet, ami rendkívül makacs dugulásképző elegy. Egyesek azt is ideális állapotnak tartják, ha a konyhai lefolyó nem a szokásos ötven-hatvan milliméter átmérőjű, hanem 110 milliméteres egészen a szennyvízaknáig. Ezzel is lehet vitatkozni. Az ugyan igaz, hogy a nagyobb átmérőjű csőben hosszabb idő kell a dugulás létrejöttéhez, ám az abban kialakult dugulás hatalmas méretű lesz, és a legtöbb esetben kikezdhetetlen. Ezen aztán már csak a klasszikus technikákkal lehet segíteni, mégpedig a duguláselhárító gép bevetésével. Mosogató duguláselhárítás

Családi cégünk több évtizede végez duguláselhárító, csatornatisztító és karbantartási munkákat

Visszatérve a házilagos duguláselhárítás módszereire, azzal is érdemes foglalkozni, hogy a hagyományosan alkalmazott eszközök régebben kimerültek a maró hatású lefolyó tisztító anyagokban - például a trisó-szóda -, illetve a mechanikus tisztításban, amikor egy hosszú huzallal (dróttal) kísérelték meg kitisztítani a csöveket. Csakhogy ezeket ma már egyáltalán nem érdemes forszírozni, különösen nem Budapesten, azon belül a főváros középső kerületeiben, ahol nem ritkák a 40-50 éves, de még ennél is régebbi vezetékek. Amik ráadásul eternitből (lefolyó) vagy ólomból (vízvezeték) készültek. Az eternit csőnek van egy nagyon rossz tulajdonsága: a fala érdesebb, mint a manapság használatos műanyag csöveké, ezért könnyebben lerakódik rá a szennyeződés, és nehezebb is azt onnan eltávolítani. A régebben használt technológiákkal mindenképpen kudarcra vagyunk ítélve.

Ilyenkor – és persze más esetekben is – a legkorszerűbb duguláselhárítási technológiákat kell alkalmazni. Negyven éve működő családi cégünk ebben a tekintetben is felkészülten áll hozzá az ilyen műveletekhez. Az elektromechanikus takarítást, duguláselhárítást az úgynevezett csőgörénnyel végezzük, amihez rendelkezünk egy duguláselhárító géppel, hozzá illeszthető spirálokkal, amelyek akár 30-40 méter hosszúságban képesek eredményes munkát végezni a csövekben. A spirálok végéhez vágófej kapcsolódik, ez átvágja az elzáródást, amit bármi okozhat: zsír, gyökérzet, egyéb szemét, vízkő, WC-illatosító, betét, építkezési hulladék és még sorolhatnánk. A vágó- és tisztítófejek a különböző átmérőjű és méretű csatornákban a 40 milliméterestől felfelé szinte minden lefolyóhoz alkalmasak. Duguláselhárítás, tisztítás különösen is hasznos a nehezen hozzáférhető helyeken, mint például az ereszcsatornákon vagy a pincékben. Ezek a berendezések jó szolgálatot tesznek az eternit csövek tisztítása során is. Zuhanytálca duguláselhárítás

Segítségre van szüksége a lefolyó tisztításához, és lehetőleg olcsón szeretné megúszni a duguláselhárítást házi praktikák mellőzésével?

Családi vállalkozásunkban képzett szakemberek, vízvezeték szerelők dolgoznak, akik sürgős esetben akár azonnal indulnak elhárítani a dugulást. Vállaljuk a szennyvízcsatorna dugulás megszüntetését, lefolyó tisztítását és ehhez kapcsolódó munkálatokat.

Olcsón árakon dolgozunk. A munkánkra garanciát is vállalunk, a duguláselhárítás során pedig mindig előre egyeztetjük a lakástulajdonossal, hogy éppen milyen műveletbe fogunk, és az milyen következményekkel járhat.

Ha házilag nem sikerül megoldania a problémát, keressen minket az elérhetőségeinken a nap 24 órájában, hétvégén és ünnepnapokon is! Hívja forró vonalunkat:

Gebe Kft. - Telefon: +36 30 949-2052


Gebe logó

Kérje személyre szabott árajánlatunkat: Duguláselhárítás árak

További hasznos információk: Gebemester

Csőtisztító gép
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-10-08 07:41:19