logó Duguláselhárítás Budapest
Duguláselhárítás gyorsan, olcsón Budapesten.

Duguláselhárítás a WC-ben


A duguláselhárítás nem várhat

A duguláselhárítás a legtöbb esetben nem várhat

A duguláselhárítás a legtöbb esetben nem várhat. Legalábbis kevés az olyan eset, amikor nem azt mondjuk a szakembernek, hogy S.O.S. feladatról van szó. Amikor ugyanis már oda jutunk, hogy szakértő segítségét kérjük, általában nagy a baj.

Általában megvárjuk, amíg használhatatlanná válik a lefolyó

Amíg mosogatáskor, fürdés után vagy a WC-ben lefolyik a víz, addig legyintünk a dugulásra. Ameddig csak a gondok előszele érződik, addig még nem emeljük fel a kagylót, hogy szakembert hívjunk. Csak, amikor már baj van, akkor telefonálunk. Sajnos - tesszük hozzá. Hiszen, ha időben igénybe vennénk a szakember segítségét, számos kellemetlenségtől kímélnénk meg magunkat.

Egyebek mellett attól, hogy nem tudjuk használni a WC-t, amikor szükségünk lenne rá. Pedig annál aligha van kellemetlenebb érzés, mint amikor menni kell, mi pedig nem tudunk menni. Persze ez egy kicsit szélsőséges eset, de megesik. Ahogy az is, hogy a dugulás miatt kellemetlen szagok terjengenek a lakásba. Ami ha pont egybeesik mondjuk vendégek érkezésével, az megintcsak magyarázkodásra adhat okot. Mert ugyebár azt nem tudhatjuk előre, hogy mikor adja meg magát a rendszer és dugul el teljesen. No, és ilyenkor jön a telefon, hogy gyorsan menjen a szakember, mert óriási gond van.
Duguláselhárítás Budapesten

S.O.S. duguláselhárítás

Ez persze csak a esetek kis százalékában igaz. Szerencsére óriási gondról csak ritkán beszélhetünk. Igaz, mindez nézőpont kérdése. Egy lakástulajdonosnak nyilván elég ijesztő az, ha áll a víz a WC-kagylóban, és azon kell imádkozni, hogy ne öntsön ki a csésze tartalma a mellékhelyiség padlójára. Ez valóban nem a legbíztatóbb látvány, de előfordul, hogy egy viszonylag apró dugulás is okozhat hasonlót. Ilyenkor nyilván nem érdemes már a házi praktikákkal próbálkozni. Jobb, ha szakemberre bízzuk a duguláselhárítás feladatait. Ő a célszerszámaival valószínűleg hamar elhárítja a gondot.

Nem csak lakásban lehet szükség duguláselhárításra

Függetlenül attól, hogy lakásról, irodáról, üzletről vagy vendéglátóhelyről van szó, a probléma típusa hasonló. A különbség csupán annyi lehet, hogy ez utóbbiaknál sokkal nagyobb igény lehet a duguláselhárításra. Hiszen egy olyan mellékhelyiségben, ahol többen is megfordulnak, nagyobb eséllyel dugul el a WC, mint ahol csak egy-két személy könnyít magán. Náluk egyébként a megelőzésnek is sokkal nagyobb jelentősége van, mint egy család esetében. Ahogy annak is, hogy a gyorstárcsázóban ott van-e a duguláselhárítással foglalkozó szakember telefonszáma vagy sem. Ha ugyanis van egy megbízható szakemberünk az esetleges dugulás elhárítására, valószínűleg S.O.S. feladat esetén is hamar elhárítható lesz a probléma. Írja be ön is a telefonjába ezt a számot: Gebe László +36 30 949 2052 Amit persze nem csak akkor tárcsázhat, ha a WC-ben adódott duguláselhárítással kapcsolatos feladat. Nyugodtan hívhat minket akkor is, ha mondjuk, a mosogatónál nem folyik le úgy a víz, ahogy annak kellene.
Előzze meg a dugulást!

Sokan nem is sejtik, de a konyhákban sokkal nagyobb az esély a dugulásra, mint a WC-ben. A sok ételmaradék, a zsiradék, az olaj, a vízkő együtt nagyon hamar képest dugót képezni. Illetve, amire szintén kevesen gondolnak: a sok mosogatószer is tud galibát okozni. Bármennyire is furcsa, ha minél több zsíroldót használunk, annál nagyobb az esély a dugulás kialakulására.

De ugyanez igaz a fürdőben lévő lefolyókra is. A samponok, tusfürdők, szappanok maradványai az egyéb szennyeződésekkel együtt hamar okoznak dugulást. Ha nem fordítunk időt a megelőzésre, könnyen megvan a baj. A fürdők esetében egyébként a kádak és a zuhanyzók lefolyóiban gyűlik össze a legtöbbször olyan szennyeződés, ami gondot okoz. A hajszálak gyakran olyan csomókká formálódnak a csövekben, amit kész művészet “kihalászni” még a szakembereknek is. Még az a szerencse, hogy a duguláselhárítással foglalkozó szakembereknek az eszközei a legmakacsabb dugulást is képesek megszüntetni. Mi legalábbis ritkán vallunk kudarcot. Manapság már olyan, magasnyomású berendezésekkel és motor hajtotta csőgörényekkel felszerelkezve megyünk házhoz, hogy “dugulás legyen a talpán”, amivel ezek nem tudják eredményesen felvenni a harcot.

A leírtakból következik az is, hogy nálunk csak a legvégső esetben kerül sor bontásra. Az eszközparkunknak hála ez ritkán fordul elő. Rendkívül elhanyagolt lefolyónak és makacs szennyeződésnek kell lenni ahhoz, hogy falat kelljen bontani.

Mikor hívjuk mindenképpen a szakembert?

Amikor már a házi praktikák sem segítenek. Hogy melyek ezek?
WC pumpa

Röviden. Segíthet az, ha nagy mennyiségű forró vizet öntünk a lefolyóba. A víz súlya és annak a hőmérséklete együtt képes megszüntetni a dugulást. De gyakran segít egy szimpla pezsgőtabletta is. Amit persze minden esetben kövessen melegvizes öblítés. Gyakran beválik az ecetes öblítés is, a csőbe öntés után 5-10 perc elteltével gyakran már meg is szűnik a dugulás. Van, aki különböző anyagok együttes alkalmazására esküszik: a só, ecet és szódabikarbóna összeállítást sokan tartják verhetetlennek. Ahogy a patikában kapható bóraxot is. Ezt is a lefolyóba kell önteni. Ami után természetesen szintén mehet a forró víz. Ezt egyébként egyik módszernél se spóroljuk meg. A forró vizes öblítés egy kulcsmomentuma a duguláselhárításnak.
Lefolyó duguláselhárítása házilag

Sok más módszer mellett ezek segíthetnek. Persze az is igaz, hogy ahány helyzet, annyi dugulás. Szóval, ha a fent leírtak és más házi praktikák sem segítenek, hívjon minket! Akár egész Pest megyében vállalunk kiszállást, és nem csak hétköznap. Ránk nem csak akkor számíthat, ha munkaidőben jelentkezik a dugulás. Mi hétvégén és ünnepnapokon is vállalunk duguláselhárítást.

A Gebe Kft. munkatársai olcsón, gyorsan és írásos garanciával végzik a vízrendszerek és készülékek karbantartását és duguláselhárítását.

Gebe Kft. : +36 30 949 2052

Gebe logóKérje személyre szabott árajánlatunkat: Árajánlat

További hasznos információk: Gebemester

WC pumpa
Gebe logó

Szerző: w3gebemester

Közzétéve: 2019-08-23 14:30:10